Hulladékgazdálkodás és veszélyes hulladékok

A tantárgy hivatalos adatlapjának eléréséhez kattintson ide!

 

A tárgy célkitűzése:

Hulladékok fajtái, eredete, a képződés mennyiségei, hulladékká válás, életciklusok Veszélyes anyagok kockázata a környezetre és az emberre

A hulladékgazdálkodás alapismeretei, eszközei, jogi, műszaki, gazdasági szabályzás (EU rendszere alapján) Hulladékszegény és erőforrás-kímélő eljárások alapjai.

 

Tantárgyfelelős/előadó

  • Dr. Csikor Zsolt
    • Tel:30/3828-716

 Tárgy teljesítésének követelményei:

A tantárgy fő kommunikációs felülete, melyen az összes segédanyag stb. is elérhető: Teams. A csapat elérhetőségről Neptun üzenetben fognak értesülni.

A tárgy elméleti anyagából 2 db egyenként 100 pontos összegző teljesítményértékelésen (ZH) kell számot adni. A teljesítményértékeléseken egyenként el kell érni minimum 40 pontot. On-line oktatás esetén a ZH helyett 1-1 szóbeli, on-line vizsga lesz.

Pótlás: Minden összegző teljesítményértékelés egyetlen alkalommal pótolható. Ismételt pótlásra (pót-pót ZH) kizárólag egyetlen alkalommal (egyetlen teljesítményértékelés esetében), különeljárási díj megtérítése mellett van lehetőség. 

A végső jegy számítása: 
0-79 elégtelen
80-109 elégséges
110-139 közepes
140-169 jó
170-200 jeles

A ZH-k pontos időpontját lásd a Neptunban. 

Az 1. ZH pótlása közvetlenül a 2.ZH-t követően is lehetséges (opcionális). 

 

Jegyzet:

Az alábbi (12-hulladékgazdálkodás.pdf) jegyzet tartalma - bár jól használható - nem azonos az előadáson elhangzottakkal, a jegyzet nem az előadó terméke (bár a szerzők a forrás megjelölése nélkül vettek át részeket az előadó tollából...). Felelősséget a jegyzetben előforduló esetleges hibákért a szerzők viselik.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (12-Hulladekgazdalkodas.pdf)12-Hulladekgazdalkodas.pdf 10967 kB
Elérhetőségek: 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület 2. lépcsőház, 1. em. Tanszéki adminisztráció: +36-1-463-2202, Fax: +36-1-463-3197

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates