February 2020
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Környezetmérnök Környezettechnológiai szakirányú hallgatók és

Vegyészmérnök Általános vegyipari és folyamatmérnök szakirányú hallgatók

 részére meghirdetett alábbi tantárgyak teljesítéséhez.

 

Képzés

Szakirány

Tárgykód

Hossz

MSc

Msc

BMEVEKFM888

4 hét

BSc

Bsc Környezettechnológiai

BMEVEVMA888

6 hét

BSc

BSc Általános vegyipari és folyamatmérnöki

BMEVEKTA888

6 hét

 

A környezetmenedzsment szakirány gyakorlatát nem mi szervezzük.

Figyelem: 40 órás munkahéttel számoltunk. Ha a heti munkaóra kevesebb, akkor a gyakorlat hosszabb, hogy meglegyen a 160 vagy 240 munkaóra.

 1. Neptun kurzusfelvétel

A nyári szakmai gyakorlatokra a nyarat megelőző tavaszi félévben kell a Neptun-ban regisztrálni. Tanszékünk a hallgatóval közösen dönt a gyakorlat helyéről, és intézi a gyakorlatok ügyeit.

 1. Gyakorlóhelyek
 2. Tanszékünk fokozatosan bővíti a vállakozásokkal és egyéb intézményekkel határozatlan időre kötött együttműködési megállapodások listáját. Ezeket aktualizálva közzétesszük. E helyek évente változó számú, általában csak egy-két hallgatót tudnak fogadni. A MOL Zrt hajlandó nagyobb létszámot is fogadni. A megállapodás ellenére előfordulhat, és elő is fordul, hogy a cég az adott évben nem fogad hallgatót, és sajnos előfordult, hogy ezt nem közölte időben.

 3. Vannak olyan cégek és intézmények, melyek nem hajlandók határozatlan idejű megállapodásra, de esetenként hajlandók határozott idejű megállapodást kötni. A korábbi évek ilyen gyakorlóhelyeiről is közzétesszük a listát.

 

 1. A Kar más tanszékeinek is van hasonló kapcsolatrendszere, ők is hajlandók az általunk gondozott szakirányok hoz tartozó egy-két hallgatót kiközvetíteni, ha időben jelentkeznek.

A gyógyszeripari és a műanyagipari munkahelyekkel a megfelelő tanszék tart kapcsolatot, náluk, vagy rajtuk keresztül kell jelentkezni. Vannak kari, sőt egyetemi szintű gyakorlóhelyek is, ilyen pl. a Paksi Atomerőmű Zrt.

Kedvező válasz esetén értesítsen minket is!

 

 1. A hallgató maga is kereshet gyakorlóhelyet, és erre egyelőre szükség is van. Itt megállapodást kell kötnünk a leendő gyakorlóhellyel, amihez e-mailben kérjük megadni a következő adatokat:

a cég vagy intézmény

 • neve
 • székhelye, elérhetősége

a cégen belüli kapcsolat

 • neve
 • titulusa és /vagy beosztása (megszólításhoz)
 • e-mail címe és telefonszáma

A gyakorlat nem kezdődhet hamarabb, mint a megállapodás érvényének kezdete (az aláírás dátuma).

A megállapodást a Kar nevében kötjük meg, és ezt a Tanszék intézi, illetve kezdeményezi a hallgató által megadott cím megkeresésével.

A hallgató külföldön is kereshet és találhat magának gyakorlóhelyet. Ebben az esetben is szükségünk van előre az őt fogadó intézmény és a kapcsolattartó adataira. Szükség van egy közvetítő nyelvre is. 

 1. Jelentkezés gyakorlóhelyre

Határidők

Az 1-2 típusú gyakorlóhelyekre a jelentkezési határidő nálunk: a tavaszi félév negyedik hetének vége.

A Kar más tanszékei által gondozott kapcsolatokban más határidők lehetségesek, és kérjük a hallgatóságot, hogy az egyes tanszékeken már a félév elején érdeklődjenek.

A 4. típusú gyakorlóhelyre jelentkezni célszerű legkésőbb március végéig jelentkezni, hogy a megállapodást időben megköthessük.

A jelentkezés módja

Jelentkezni csak egyetlen helyre lehet. Ha az meghiúsul, akkor lehet más hellyel próbálkozni.

A jelentkezés két párhuzamos módon történik, mindkettőre szükség van.

a/ Küldjön e-mail értesítést ............... címre, a Kommunikáció  szakasz utasítását betartva. Ebben közölje, hogy hol szeretné végezni a gyakorlatot.

b/ A honlapról letölthető jelentkezési űrlapot kitöltveTanszékünk titkárságán adja le.

Az a/ típusú jelentkezések alapján intézzük az egyes gyakorlatokat, a b/ típusú jelentkezéseket csak dokumentációs céllal tároljuk.

Az 1. és a 2. típusú gyakorlóhelyek esetén mi kezdeményezzük a hallgató befogadását a gyakorlóhelyen.

1 és 2: Figyelem:

A jelentkezéseket nem továbbítjuk azonnal, hanem összevárjuk őket, hogy ha egy helyre többen is jelentkeztek, akkor azokat egyszerre kapja meg a gyakorlóhely ügyintézője.

A MOL rendszerint bővített adatokat kér, nagyjából március végére, április elejére, és áprilisra szokta ígérni a válaszát (nem fogad minden jelentkezőt).

 A 3. típus esetén csak akkor kérünk jelentkezést, ha az egyben értesítés arról, hogy a hallgatót a gyakorlóhely befogadta.

A 4. típusú gyakorlóhely esetén csak akkor kérünk jelentkezést, ha a leendő gyakorlóhely hajlandó fogadni a hallgatót, és ismertek a fenti 2. szakasz 4. pontjában kért adatok. 

 1. Kommunikáció: Neptun, Képzés, Szak, Szakirány, kurzus

Minden egyes üzenetben, bármily rövid kérdés, kérés, értesítés stb. legyen is, tüntessék fel a következő adatokat:

      Név, Neptun kód, MSc / BSc

 • Szak, Szakirány
 • Választott gyakorlóhely megnevezése
 • Gyakorlóhely típusa (a fenti 2. szakaban jelzett 1., 2., 3. vagy 4.)

Erre azért van szükség, mert a hallgató neve, akár Neptun-kóddal együtt is nem, vagy csak nagyon lassan igazít el abban, hogy mely listában keressük a hallgató illetve a gyakorlóhely adatait. Ezek nélkül könnyen a halom legaljára kerülhet az üzenet, és kieshet az aktuálisan figyelt, elintézendő ügyek látóköréből. 

 1. Teljesítés igazolása és beszámoló

A gyakorlat teljesítését a gyakorlóhely részéről a cég által biztosított szakmai vezető vagy adminisztratív vezető hivatalos formában (céges papíron, pecséttel), írásban értékeli és igazoljaAz értékelés és igazolás előírt formáját az Ertekelo_Lap.docx csatolmány tartalmazza. A hallgató rövid (1-2 oldalas) szakmai áttekintő beszámolót is készít munkájáról. A jelentéseket minden esetben titkárságunkon kell leadni még a tavaszi félév lezárása (az őszi félév kezdete előtti utolsó munkanap) előtt egy héttel. 

Akadályoztatás esetén küldjék az igazolás és a beszámoló aláírt és beszkennelt példányát az alábbi e-mail címekre:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ekkor is szükségünk van az eredeti igazolásokra, azt hozzák be utólag a titkárságra.

Ha behozzák az igazolást és éppen senki nincs a titkárságon, akkor a titkárság folyosója előtt, annak ajtajára vagy az ajtó melletti falra szerelt postaládában is el lehet helyezni az iratokat, onnan kivesszük, ha megérkezünk.

 1. Egyebek

A gyakorlattal kapcsolatban útiköltséget, szállásköltséget, kedvezményes étkezést nem tudunk biztosítani, és az esetleges munkaalkalmassági orvosi vizsgálat elvégzése vagy elvégeztetése, a szükséges munkaruha, munkavédelmi felszerelés biztosítása is a gyakorlóhely feladata.

Utazási és egyéb kedvezményekhez akkor tudunk igazolást kiállítani, ha a gyakorlóhely a foglalkoztatás időszakának megjelölésével együtt (mettől meddig) hivatalosan visszaigazolta, hogy foglalkoztatja a hallgatót.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Ertekelo_Lap.docx)Ertekelo_Lap.docx 15 kB
Download this file (Hatarozatlanok_mod.pdf)Hatarozatlanok_mod.pdf 304 kB
Download this file (Hatarozott_Idejuek_2015.08.05.pdf)Hatarozott_Idejuek_2015.08.05.pdf 361 kB
Download this file (Jelentkezesi_lap.pdf)Jelentkezesi_lap.pdf 205 kB

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates