Szennyvíztisztítási technológiák

A tantárgy hivatalos adatlapjának eléréséhez kattintson ide!

Tantárgyfelelős

  • Dr. Csikor Zsolt
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Tel: 30/3828-716

Tárgy előadója

 

  • Dr. Csikor Zsolt
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Tel: 30/3828-716

 Óraszám: 2+0+1

Tantárgy célja

alapfokú, általános, de gyakorlatorientált ismeretek átadása a témakörben

 

Tantárgy részletes információk

Az előadások és a 2 db zárthelyi időpontját lásd a Neptunban.

A laboratóriumi gyakorlatok beosztása a jelentkezők létszámának ismeretében kerül kihirdetésre. 3 db laboratóriumi gyakorlatot kell elvégezni 4 fős csoportokban:

1. Aerob szennyvíztisztítás, oxigénbevitel, légzési sebesség

2. Fizikokémiai szennyvíztisztítás

3. Szennyvíztechnológiák számítógépes szimulációja

A laboratóriumi gyakorlatok beugró dolgozattal kezdődnek. Sikertelen beugró esetén  a labor más mérőcsoporthoz csatlakozva pótolható. Egy gyakorlat egyszer pótolható. A gyakorlaton a mérőcsoport a jegyzőkönyvet a helyszínen készíti el. A laborok anyaga erről az oldalról (lásd alább) tölthető le.

Üzemlátogatás várhatóan a 13. vagy 14. oktatási héten a labor időpontjában.

A tárgy teljesítésének feltételei

Mind a 3 labor és az üzemlátogatás is kötelező.

Minden mérésre (részteljesítmény értékelés) max. 25 pontot lehet kapni (beugró 5 + jkv. 20). A labor beugróval indul, ezen 5 pont szerezhető, <2 pont esetén a labor nem kezdhető meg, pótolni kell. (A pótolt labor beugró pontjának a fele a végső beugró pontszám.) A labor teljesítésének feltétele minimum 30 jegyzőkönyv-pont elérése és mind a 3 labor + az üzemlátogatás teljesítése.)
Összesen tehát 3x(5+20) = 75 pont szerezhető. Minimum teljesítendő 36 pont (3x2 + 30)

A tárgy elméleti anyagából 2 db egyenként 100 pontos összegző teljesítményértékelésen (ZH) kell számot adni. A teljesítményértékeléseken egyenként el kell érni minimum 40 pontot. 

Pótlás: Minden rész- és összegző teljesítményértékelés egyetlen alkalommal pótolható (egyszer mindkét ZH, labor mérésből csak 1!). Ismételt pótlásra (pót-pót ZH) kizárólag egyetlen alkalommal (egyetlen teljesítményértékelés esetében), különeljárási díj megtérítése mellett van lehetőség. A részteljesítmény értékelés (jegyzőkönyv) határidő utáni leadása különeljárási díj megfizetése mellett lehetséges, és ebben az esetben a maximális pontszám 16.

A végső jegy számítása: összpontszám:  az összegző teljesítményértékelések (zh-k) pontszáma (max 200 pont) + a jegyzőkönyvek pontszáma (max 75 pont)
0-115 elégtelen
116-155 elégséges
156-195 közepes
196-235 jó
236-275 jeles

 

Jegyzetek

A letölthető jegyzet kézirat nem azonos az előadás anyagával, de jól használható segédanyag. Az előadások anyaga jelszóval védett, a jelszót az előadáson teszem közzé.

Elérhetőségek: 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület 2. lépcsőház Tanszéki adminisztráció: 06-1-463-2202

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates