Korszerű fenntartható környezettechnológiák

A tantárgy hivatalos adatlapjának eléréséhez kattintson ide!

A tárgy célkitűzése:

A tantárgy célja, hogy a hallgatók képet kapjanak a környezetvédelemben alkalmazható technológiai megoldások köréről, és lehetséges jövőjéről. A hallgatók e tudás birtokában el tudják helyezni a technológiai megoldási lehetőségeket, az ezek által potenciálisan elérhető eredményeket és ezek korlátait a világ fenntarthatósági problémáinak megoldásában.

Tárgyfelelős:

Dr. Csikor Zsolt

D ép. fszt. 13.

30/3828-716

 Tárgy teljesítésének követelményei:

A hallgatók párokban egy-egy általuk választott témakört kell feldolgozzanak. Az első előadáson a kidolgozásra vonatkozó útmutatáson kívül a téma kiválasztásról is szó lesz. A témaválasztást minden esetben az oktatóval előzetesen jóvá kell hagyatni. A témaválasztást, kidolgozást és értékelést lásd bővebben az alább letölthető dokumentumban.

A projektfeladat eredménye egy kb. 20 oldal terjedelmű dolgozat és ennek 15 perces prezentációja

A prezentációk védésére az utolsó előadás(ok)on kerül sor, ahol a csoportok egymás beszámolóit is meghallgatják.

Az aláírás megszerzésének feltétele, hogy a projekt beszámoló dolgozat készítésében aktívan működjön közre a hallgató, valamint a projekt beszámoló legalább elégséges érdemjeggyel legyen minősíthető.

Kötelező a részvétel (on-line esetben is!):

- az első előadáson,

- legalább egy konzultációs alkalmon (de erősen ajánlott a több konzultáció) valamint

- a védésen nem csak a saját prezentációt kell megtartani, hanem a többi csoport beszámolóját is meg kell hallgatni és értékelni azokat.

A jelenléti feltételeket teljesítők eredményét az alábbi szempontok szerint határozzuk meg:

A projekt beszámolóra kapott csoportos jegytől a csoportban résztvevő hallgatók egyéni jegyei az egyéni teljesítmény függvényében +- 1 jeggyel eltéríthetők

Jegyzetek, irodalom:

A projekt alapvetően irodalmazási feladat. Ajánlott a

www.omikk.bme.hu/e-szolgaltatas.html

oldalról elérhető adatbázisok, szolgáltatások használata (is). BME IP címről (bme hálózaton belülről) számos folyóirat cikkei letölthetők, ill. a https://www.sciencedirect.com/ mellett a https://www.springer.com/gp is ugyanúgy elérhető címtáras bejelentkezéssel.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Segítség a témaválasztáshoz és kidolgozáshoz 2021.pdf)Segítség a témaválasztáshoz és kidolgozáshoz 2021.pdf 582 kB
Elérhetőségek: 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület 2. lépcsőház, 1. em. Tanszéki adminisztráció: +36-1-463-2202, Fax: +36-1-463-3197

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates